Blog » Avonturen van een 'parttime' MH-er: chasinghoran

Deze blogpost is geschreven door: chasinghoran in samenwerking met HolyCow

Avonturen van een 'parttime' MH-er: chasinghoran
Heyhoi!
Mijn naam is Chase, op MH misschien beter bekend als chasinghoran. Mensen hebben mij vast wel eens voorbij zien komen als moderator op het forum of in de Discord, of gewoon als speler natuurlijk.

Sinds het kerstevent van 2022 ben ik op het forum herkenbaar aan het treintje op mijn avatar. Ik werk namelijk als treinmachinist bij de Nederlandse Spoorwegen!
Vanuit de cabine zie ik de meest mooie, leuke of grappige dingen. Zo is een zonsopkomst in de winter, als er nog een laagje mist boven de weilanden hangt, echt prachtig om te zien. In de avonddiensten kan ik echter enorm genieten van een mooie zonsondergang, maar ook op een zonnige dag over de Veluwe rijden voelt stiekem als een cadeautje van de baas. Kortom, het uitzicht is fantastisch!


Foto's uit eigen archief © chasinghoran

Wat ikzelf ook superleuk vind, zijn de gezinnen met kleine kinderen die je onderweg ziet. Soms op een wandelpad naast het spoor, soms wachtend bij een overweg en soms gewoon op het perron. Naar kinderen (of eigenlijk meestal hun nog veel enthousiaster zwaaiende ouders) zwaai ik altijd terug. Hun blije gezichtje nadat ze merken dat jij naar hun zwaait, is iets wat mij nooit gaat vervelen. Als ik op een station sta waar de trein omkeert, nodig ik de kinderen ook nog wel eens uit om een kijkje te komen nemen in mijn cabine.

Wat ik ook erg fijn vind, is de afwisseling. Geen enkele dienst is hetzelfde. De ene dag ga je naar Groningen en Den Haag, de andere dag ben je in Amsterdam, Utrecht en Nijmegen. Maar niet alleen de trajecten verschillen, ook het soort diensten. We hebben namelijk niet alleen maar diensten dat we de hele dag door het land rijden, maar we hebben ook hebben rangeerdiensten. Hierin splitsen of combineren we treinen, en soms wassen we de treinen ook. Natuurlijk doen we dat niet met een emmertje sop en een spons, maar hiervoor hebben we een heuse wasinstallatie. Eigenlijk is die vergelijkbaar met een wasstraat voor auto's, alleen dan natuurlijk een flink stuk groter.


Een kijkje in de wasstraat.
Foto's uit eigen archief © chasinghoran


Het meeste wassen gebeurt in de nacht, want dan zijn de treinen niet nodig om reizigers mee te vervoeren. Hierdoor werk ik dus soms ook 's nachts en de eerste keer dat ik moest werken op het moment dat er geen enkele trein meer rijdt, was het best even wennen. Normaal lopen er natuurlijk honderden mensen door het station en tussen 2 en 5 's nachts is het station helemaal uitgestorven. De omroep is uit, de winkels allemaal dicht, de lampen zijn gedimd en er loopt helemaal niemand. Het voelde heel erg spookachtig, alsof ik een film over een Apocalyps was beland.

Inmiddels ben ik er helemaal aan gewend en vind ik die rust stiekem wel heel erg prettig. Ik werk dan ook het allerliefst in de nachtelijke uurtjes. Op die manier houd ik overdag ook nog tijd over voor mijn paardje, en natuurlijk MH


Foto's uit eigen archief © chasinghoran

Foto thumbnail: eigen archief © chasinghoran

Geplaatst op 22-07-2024 11:27:13

MissUnderstood zegt:


MissUnderstood
Leuk werk !  🚂🚃🚃🚃
Leuk blog ! 
Prachtige plaatjes 🌅
🤩

Geplaatst op 22-07-2024 11:32:13

Bear zegt:


Bear
Trein avatar gemaakt door je favoriete treinreiziger ^-^

Geplaatst op 22-07-2024 11:32:40

Wuxalia zegt:


Wuxalia
Leuke blog!

Geplaatst op 22-07-2024 11:38:20

Imperius zegt:


Imperius
Ik vind dit zo gaaf om te zien  en heel leuk om te lezen wat de machinist meemaakt aan de andere kant van de lijn

Geplaatst op 22-07-2024 12:03:53

lovechicco zegt:


lovechicco
ik zag de banner met een virm en wist meteen over wie het ging

Geplaatst op 22-07-2024 12:24:51

Superjojo zegt:


Superjojo
Wauw wat leuk zeg!

Geplaatst op 22-07-2024 12:27:15

Ezzie013 zegt:


Ezzie013
super leuke blog! en wat een mooie uitzichten

Geplaatst op 22-07-2024 12:59:50

Sharisu zegt:


Sharisu
Qat een super leuke blog!

Geplaatst op 22-07-2024 13:11:43

StickyToffee zegt:


StickyToffee
Wat leuk! Ik rijd zelf de metro en heb af en toe een kleine twijfel om naar de trein over te stappen 

Geplaatst op 22-07-2024 13:22:30

Aurynneke zegt:


Aurynneke
Super leuke blog!

Reageren

Log in om te kunnen reageren!

Je bekijkt de website van paardengame My Horsez!

Ben jij dol op paarden en kan je er maar geen genoeg van krijgen? Dan ben jij hier helemaal thuis. In dit paardenspel kan je een eigen ranch opbouwen en zoveel paarden fokken als je wilt. Ook als je zin hebt in een wedstrijd, kun je de strijd aangaan met andere paardenliefhebbers in echte paardenwedstrijden. Neem een kijkje op de paardenmarkt waar je paarden kunt kopen en shop in de ruiterwinkel voor de mooiste hoofdstellen, zadels en dekjes voor je paarden. Maak je een account aan, dan krijg je meteen een paard om te verzorgen. Je begint bij het leukste paardenspel van Nederland met een ranch, een stacaravan en drie stallen, maar die kun je uitbouwen tot een prachtige villa met een veelvoud aan stallen. Die stallen kun je vullen met de prachtigste paarden en veulens die je zelf kunt fokken in vele verschillende kleuren met behulp van kleurengenetica. Doorloop verschillende levels en speel zo allerlei nieuwe gebieden en steden vrij. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Op het gezellige forum, het bruisend centrum van het spel, zijn heel veel leden actief. Hier maak je contact met andere paardenliefhebbers, kun je vragen stellen, met elkaar handelen, kletsen en ervaringen uitwisselen.