Blog » Achter de schermen #10: Toekomstplannen

Deze blogpost is geschreven door: Marlinda


Hey allemaal,

Tijd voor een nieuw achter de schermen blog! Deze keer wil ik wat meer delen over waar My Horsez naartoe werkt de komende tijd. Iets wat ook wel spannend is om nu zomaar te gaan delen met jullie! Wij werken er namelijk naartoe om een internationale (Engelstalige) versie van de game op te zetten. Dit is iets wat echt al heel lang op mijn wensenlijstje staat en dit voelt dan ook als een grote stap. We hebben er ontzettend veel zin om een internationale community op te bouwen, naast onze gezellige Nederlandse community. Één van de redenen dat ik de boot lang heb afgehouden is omdat ik het belangrijk vind dat de Nederlandse community ook haar eigen plekje blijft behouden. Daarom vind ik het ook belangrijk om te melden dat de Engelstalige community/game los komt te staan van het Nederlandse My Horsez zoals je het kent.

Onze verwachting is dat we door het uitrollen van een internationale versie, we door kunnen groeien als spel en bedrijf. Hierdoor zal het uiteindelijk ook mogelijk worden om bijvoorbeeld o.a. meer developers en/of artist in dienst te nemen om het spel continu door te blijven ontwikkelen en verbeteren. Oorspronkelijk deed ik - Marlinda - vrijwel alles zelf (op de art en moderatie na), maar met het niveau waarop het spel tegenwoordig opereert is dat niet meer te doen. Mijn takenpakket wordt nu steeds meer management en achter de schermen gericht. Daarnaast hebben we nog veel te veel leuke ideeën en plannen die we graag zouden willen uitvoeren! Verder groeien is voor ons dus de juiste weg.

Omdat ik zeker weet dat hier wel wat vragen over zullen komen, probeer ik er hieronder alvast een paar te beantwoorden:

Wanneer komt de internationale versie?
We kunnen nog geen datum noemen, maar we doen ons best om de internationale server later dit jaar te lanceren. Er moet uiteraard nog best veel geregeld worden en daarnaast willen we op een aantal punten het spel en de app nog wat verbeteren. Uiteraard worden die verbeteringen ook doorgevoerd op de NL versie.


Mag je als Nederlander/Vlaming een account op de internationale versie hebben?
Een account op een andere server wordt niet als een dubbelaccount gezien, dus er is geen reden dat dit niet zou mogen. Mits je je natuurlijk daar aan de regels houdt en Engels typt.


Wat verandert er voor de Nederlandse versie?
Die blijft gewoon lopen zoals hij loopt en zal ook nog gewoon updates krijgen, zoals je van ons gewend bent. Onze Nederlandse community blijft ontzettend belangrijk voor ons! Er zitten niet voor niets zoveel jaren aan updates, onderhoud en liefde in. Kleine dingen die je kunt gaan merken zijn bijvoorbeeld dat binnenkort de links binnen het spel worden aangepast naar www.myhorsez.com/nl om onderscheid te kunnen maken tussen de internationale en Nederlandse versie. Of dat er een keer ergens per ongeluk iets mis gaat, of het spel even niet beschikbaar is, omdat we dan druk aan het klussen zijn.


Zijn er verschillen tussen de Nederlandse en internationale server?
De internationale versie van het spel is over het algemeen hetzelfde, maar sommige instellingen zullen enigszins afwijken. Zo zullen we bijvoorbeeld met veel minder rassen starten en de taal staat natuurlijk op het Engels. Sowieso zal op de internationale versie het spel helemaal vanaf 0 moeten beginnen, dat is voor ons ook helemaal nieuw dus dat wordt even aankijken en bijsturen waar nodig.

-

Op korte termijn zullen we alvast een wachtlijst openen, waardoor geïnteresseerden alvast hun mailadres kunnen doorgeven. We sturen je dan een mailtje als er belangrijk nieuws is over de internationale versie of als de lanceringsdatum bijvoorbeeld bekend is! Natuurlijk is de wachtlijst voornamelijk gericht op Engelssprekende mensen, maar voel je vrij om je toch aan te melden als je het leuk vindt om op de hoogte te blijven.

Pfoe - oké! Het hoge woord is eruit! Ik vind het persoonlijk een hele gave stap en heb er zin in om dit avontuur aan te gaan!

Los van het opzetten van een internationale server, hebben we de komende tijd ook nog plannen om een aantal opties in het spel te verbeteren. Wanneer deze updates klaar staan, zul je ze vanzelf in het spel zien verschijnen! Ook wordt er natuurlijk doorlopend gewerkt aan het verbeteren van de performance (snelheid) van de game. Zie ook de enquête in dit topic om te laten weten hoe snel de game bij jou is. Tot slot zitten er een aantal verbeteringen van de app aan te komen.

Als je zelf gezellige Engelsen/Amerikanen/andere internationals kent, dan zou het natuurlijk supertof zijn als je ze wil uitnodigen voor de nieuwe versie van de game. Hoe meer gezellige mensen we bij elkaar verzamelen, hoe beter. Zo creëren we een fijne startomgeving voor het spel.






Bedankt voor je aandacht en een hele fijne dag gewenst!
Marlinda van My Horsez

Geplaatst op 17-06-2024 19:29:45

-Bolero zegt:


-Bolero
Ik zou inderdaad iets van een ‘koppeling’ tussen de servers ook wel fijn vinden. 2 aparte spellen, niet helemaal fan van… Misschien een optie om een 2e account te nemen en op nieuw te beginnen voor mensen die dat leuk vinden, of je oude account op beide zetten en kunnen switchen tussen taal/forum.

Of op zn minst in 1 klik van je NL account naar internationale account kunnen wisselen, zonder dat je eigenlijk naar n andere site moet.

Anders zie ik niet veel mensen actief 2 accounts spelen, zal er altijd 1 (flink) verwaarloosd worden. 

Geplaatst op 17-06-2024 19:29:57

Seregnis zegt:


Seregnis
Quote Roekoe
Daar zit inderdaad ook wat in!
Bij het andere spel was het vooral het probleem dat de int natuurlijk veel drukker was, alles veel sneller ging. Toen de NL opgedoekt werd, werden de accounts overgezet naar de int. Lijkt een goede oplossing, alleen het probleem was dat alles van de NL accounts waardeloos was op de int server, daar waren ze allemaal al zoveel verder. Toen zijn heel veel NL spelers gewoon gestopt. Dat zou ik met MH echt heel jammer vinden. 
🠦 Ga naar de oorspronkelijke reactie.


Is precies de reden dat ik daar toen gestopt ben en weer volop MH ben gaan spelen..
We gaan het meemaken.. maar dat is wat ik wel "spannend" vind eraan

Geplaatst op 17-06-2024 19:35:53

Roekoe zegt:


Roekoe
en daar werd ook gezegd dat de nl server heel belangrijk was en ze er alles aan gingen doen om die draaiende te houden. ik krijg hier dus echt flashbacks van. 

Geplaatst op 17-06-2024 19:36:15

Spirit-lover zegt:


Spirit-lover
Leuk én Jammer eigenlijk bang dat idd deze server komt te vervallen, erg benieuwd wat het uiteindelijk gaat doen wil namelijk wel op de Engelse server maar niet opnieuw moeten beginnen 😅

Geplaatst op 17-06-2024 19:40:03

uchihasasuke zegt:


uchihasasuke
Quote hvzwartje
Quote uchihasasuke
super leuk  ik hoop aleen niet dat de Nl sever dood gaat en uit eindelijk iedereen over moet na de engels versie heb dat al eens zien gebeuren bij een spel dus ik hoop dat het bij deze niet zal gebeuren succes 
🠦 Ga naar de oorspronkelijke reactie.


Ik denk dat ik nu aan het zelfde spel denk, en ik ben daar niet zo heel blij mee. Nu speelde ik dat niet zo fanatiek en sws niet qua forum etc. maar vond het toen wel heel jammer
🠦 Ga naar de oorspronkelijke reactie.


dat zou zomaar kunnen  vind het leuk dat ze he gaan doen maar toch ook heel spannend omdat ik het fout heb zien gaan toen en dat is zo jammer 

Geplaatst op 17-06-2024 19:41:34

Nightsky zegt:


Nightsky
Ik deel dezelfde ‘angst’ als Roekoe en een aantal anderen. Het andere spel heb ik ook meegemaakt en weet dus ook wat daar gebeurd is. Zou het echt zonde vinden van alles wat ik hierin gestoken heb aan tijd, energie en bovenal geld als dat op den duur verloren zou gaan. Zie dan ook liever inderdaad gelijk een soort ‘koppeling’ komen, zodat zoiets voorkomen kan worden. 

Wel tof dat jullie aan het internationaliseren zijn!  Heel benieuwd wat jullie de komende periode nog meer voor ons in petto hebben.

Geplaatst op 17-06-2024 19:41:58

xPauwke zegt:


xPauwke
Quote -Bolero
Ik zou inderdaad iets van een ‘koppeling’ tussen de servers ook wel fijn vinden. 2 aparte spellen, niet helemaal fan van… Misschien een optie om een 2e account te nemen en op nieuw te beginnen voor mensen die dat leuk vinden, of je oude account op beide zetten en kunnen switchen tussen taal/forum.

Of op zn minst in 1 klik van je NL account naar internationale account kunnen wisselen, zonder dat je eigenlijk naar n andere site moet.

Anders zie ik niet veel mensen actief 2 accounts spelen, zal er altijd 1 (flink) verwaarloosd worden. 
🠦 Ga naar de oorspronkelijke reactie.


Ja klopt, als ik zie hoeveel tijd in nu al in dit account investeer en heb geïnvesteerd, dan is er helaas geen ruimte over om dat bij een tweede ook te doen. 

Bovendien vind ik het ook niet heel correct ten opzichte van iedereen die al geld geïnvesteerd heeft moesten je premiumaccount/stallen/paarden/… niet zouden overgedragen worden naar een andere server. Heb al tering veel geld in dit spel gestoken, als dit nu zomaar verloren zou gaan en ik dan ofwel al die investeringen opnieuw moet maken ofwel in een uitgestorven spel terecht kom dan is het voor mij persoonlijk ook wel klaar 

Geplaatst op 17-06-2024 19:44:13

Forrest zegt:


Forrest
Wat een gaaf nieuws, dit is zeker een mijlpaal! My Horsez heeft echt een speciaal plekje, er zijn weinig Nederlandse gamedevelopers die zo'n succesvol spel maken. Hopelijk gaat de rest van de wereld er binnenkort ook van genieten. Lekker wegsnoepen van die mega Ubisoft markt

Net als de rest schieten er bij mij ook boel vragen naar binnen.

- Hoe ga je om met lokale betaalproviders, valuta. Wordt dat €1 = $1 of verschilt het per regio?
- Moet je nu ook werken met meerdere fysieke servers/cdns, of kan alles via 1 locatie?
- Wordt het Colour of Color? En hoe lokaliseer je dingen als Kristy Snepvangers of Meneer Nagel?
- Gaat de dagsluiting van 03:00-04:00 ook anders werken?
- Krijgen de internationale spelers ook een beetje Nederlandse cultuur/events; sinterklaas, sint maarten, bevrijdingsdag?

Geplaatst op 17-06-2024 19:44:27

Usagi zegt:


Usagi
Ik ben wel hyped tbh! 
Ik speel zoveel liever Engels talige spellen.  
Ik zal mijn NL acc natuurlijk niet verwaarlozen per se, want eh. Heb hier veel geld in zitten. Wel zal ik hoogstwaarschijnlijk schommelend actief zijn hier of op de andere server lol. 

Hoop wel dat het echt apart gaat zijn, want ergens lijkt het mij echt wel leuk om vanaf 0 te beginnen op een andere server zegmaar. 

Zo heeft iedereen op de Engelse server tegen die tijd ook gewoon eerlijke gelijke kansen enzo! :3 

Ik zal ook sowieso tegen die tijd mn Engels-talige vrienden ff optrommelen voor MH!  

Geplaatst op 17-06-2024 19:47:12

chasinghoran zegt:


chasinghoran
Heel erg excited, en superspannend!
Het lijkt me ook superleuk om weer een keertje helemaal vanaf 0 te beginnen, zonder dat ik alle progressie die ik heb opgebouwd kwijtraak, dus ik heb wel echt zin om daar op zijn minst een kijkje te gaan nemen. Of ik de boel daar actief zal houden, weet ik niet, maar gewoon alleen al weer eventjes terug in de huid van een beginner kruipen lijkt me heel tof

Reageren

Log in om te kunnen reageren!

Je bekijkt de website van paardengame My Horsez!

Ben jij dol op paarden en kan je er maar geen genoeg van krijgen? Dan ben jij hier helemaal thuis. In dit paardenspel kan je een eigen ranch opbouwen en zoveel paarden fokken als je wilt. Ook als je zin hebt in een wedstrijd, kun je de strijd aangaan met andere paardenliefhebbers in echte paardenwedstrijden. Neem een kijkje op de paardenmarkt waar je paarden kunt kopen en shop in de ruiterwinkel voor de mooiste hoofdstellen, zadels en dekjes voor je paarden. Maak je een account aan, dan krijg je meteen een paard om te verzorgen. Je begint bij het leukste paardenspel van Nederland met een ranch, een stacaravan en drie stallen, maar die kun je uitbouwen tot een prachtige villa met een veelvoud aan stallen. Die stallen kun je vullen met de prachtigste paarden en veulens die je zelf kunt fokken in vele verschillende kleuren met behulp van kleurengenetica. Doorloop verschillende levels en speel zo allerlei nieuwe gebieden en steden vrij. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Op het gezellige forum, het bruisend centrum van het spel, zijn heel veel leden actief. Hier maak je contact met andere paardenliefhebbers, kun je vragen stellen, met elkaar handelen, kletsen en ervaringen uitwisselen.