Blog » Recept: de lekkerste kaneel-sinaasappelkoekjes

Deze blogpost is geschreven door: Luminescence

Let op: deze koekjes zijn om zelf van te snoepen, dus niet voor je paard!

Recept: de lekkerste kaneel-sinaasappelkoekjes!
Hoi! Deze week hebben we weer een hele leuke blog voor jullie: we gaan heerlijke koekjes bakken! Deze keer voor jezelf. Ze zijn in een middagje te bakken, zien er hartstikke leuk uit en zijn een enorm succes bij iedereen, dat kan ik je garanderen! Lees snel verder!
 
Ingrediënten
Voor 20-30 kleine koekjes.

Koekjes
- 90g ongezouten roomboter
- 70g witte basterdsuiker
- Rasp van een sinaasappel/mandarijn
- 140g bloem
- Een eidooier
- Een snufje zout
- Een kleine scheut sinaasappelsap. Of twee theelepels, volgens het recept van mijn moeder, maar met een kleine scheut gaat het ook goed
 
‘Glazuur’ voor ertussen
- 40g witte basterdsuiker (maar dat luistert niet zo heel nauw)
- Twee theelepels kaneel
- Een kleine scheut sinaasappelsap
 
Wat betreft keukengerei, je hebt een grote kom, een kleine kom, een deegroller, die een lepel, een oven en wat bakpapier nodig!
 
Recept
0. Haal de roomboter uit de koelkast en ga die taak doen die je aan het uitstellen was. Je zou de roomboter ook even in de magnetron kunnen zetten.  
1. Meng de roomboter met behulp van een lepel met de witte basterdsuiker en het citrusvrucht-raspsel. Zorg ervoor dat het nu al een geheel begint te vormen: dat maakt het zometeen makkelijker!
2. Voeg de bloem, de eidooier, het sinaasappelsap en een snufje zout toe. Ik begin altijd met roeren de lepel en ga dan uiteindelijk ook kneden, maar je kan ook direct kneden!
3. Maak een bal van het deeg: zet het met vershoudfolie voor een halfuurtje tot een uur in de koeling.
4. Nu kan je het ‘glazuur’ maken. Meng de basterdsuiker, kaneel en het sinaasappelsap in een klein kommetje totdat het een semi-glad geheel vormt. Terwijl het deeg in de koeling staat kan je alvast wat afwas gaan doen of verder gaan met die taak van eerder die je aan het uitstellen was.
5. Bestrooi het aanrecht en je deegroller met bloem. Rol hierop de bal deeg uit tot een mooi vierkant/rechthoek. Zorg ervoor dat het deeg niet te dik is, maar het hoeft zeker niet flinterdun te zijn!
6. Verdeel het glazuur gelijkmatig over het deeg. Zorg ervoor dat elke vierkante millimeter deeg bedekt is met een laagje glazuur! Misschien dat je wat extra bij zult moeten maken: dat is prima.
7. Rol het deeg op: je krijgt zo dus een cilinder met daarin een afwisselend patroon van deeg-glazuur. Als je een lange en een korte zijde hebt, zorg ervoor dat je over de lange kant rolt. Zet de rol nog een kwartiertje tot een halfuur in de koelkast.
8. Verwarm de oven voor op ongeveer 200 graden. Je kan nu koekjes gaan snijden van je rol! Snij met een mes plakjes van ongeveer een halve centimeter dik en leg de plakjes op je ovenplaat met bakpapier.
9. De koekjes moeten tussen de 10 minuten en een kwartiertje bakken: hou ze goed in de gaten!
 
Laat de koekjes een paar minuten afkoelen, pak er dan eentje (of twee) voordat iemand het doorheeft en laat de koekjes dan nog een uurtje uitdampen op de bakplaat.
 
Gaan jullie het recept proberen? Laat me dan zeker weten hoe het is gelukt! Houden jullie van koekjes bakken?
 

Foto's uit eigen archief © Luminescence

Geplaatst op 17-10-2024 07:38:42

meiske830 zegt:


meiske830
Ik ga ze ook proberen

Geplaatst op 17-10-2024 16:21:26

MissUnderstood zegt:


MissUnderstood
Oohhh dat is wel een leuk klusje voor mijn schatje 😅🤣🤣
Ik kan het niet 😄

Geplaatst op 17-10-2024 17:55:02

zalamero zegt:


zalamero
omg zo leuk 


[Update 17-10-2024 17:55]
ga ze zeker maken 


[Update 17-10-2024 17:55]
ga ze zeker maken 

Geplaatst op 20-10-2024 16:04:25

Circe. zegt:


Circe.
Ik ga dit maken morgen 
lujkt mij zooo lekker

Reageren

Log in om te kunnen reageren!

Je bekijkt de website van paardengame My Horsez!

Ben jij dol op paarden en kan je er maar geen genoeg van krijgen? Dan ben jij hier helemaal thuis. In dit paardenspel kan je een eigen ranch opbouwen en zoveel paarden fokken als je wilt. Ook als je zin hebt in een wedstrijd, kun je de strijd aangaan met andere paardenliefhebbers in echte paardenwedstrijden. Neem een kijkje op de paardenmarkt waar je paarden kunt kopen en shop in de ruiterwinkel voor de mooiste hoofdstellen, zadels en dekjes voor je paarden. Maak je een account aan, dan krijg je meteen een paard om te verzorgen. Je begint bij het leukste paardenspel van Nederland met een ranch, een stacaravan en drie stallen, maar die kun je uitbouwen tot een prachtige villa met een veelvoud aan stallen. Die stallen kun je vullen met de prachtigste paarden en veulens die je zelf kunt fokken in vele verschillende kleuren met behulp van kleurengenetica. Doorloop verschillende levels en speel zo allerlei nieuwe gebieden en steden vrij. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Op het gezellige forum, het bruisend centrum van het spel, zijn heel veel leden actief. Hier maak je contact met andere paardenliefhebbers, kun je vragen stellen, met elkaar handelen, kletsen en ervaringen uitwisselen.