Blog » Achter de schermen #11: De Criollo

Deze blogpost is geschreven door: EmmaVZ

Achter de schermen #11: De Criollo
Welkom bij een nieuwe achter de schermen-blog! Nu de Criollo ook op MH is, kan ik jullie meenemen in de reis die ik eerder dit jaar heb gemaakt om de Criollo te maken!

De designers zijn altijd wel bezig met een nieuw ras of ras vernieuwing. Dus toen jullie lekker aan het snoepen waren van de Paint, was ik druk bezig met de afwerking van de Criollo. Het verschilt weleens hoelang we per ras eraan werken, en soms gooit het echte leven een beetje roet in het eten en kunnen we wat minder vaak aan een nieuw ras werken, en soms veranderen plannen ook gewoon! Het is al zeker een paar jaar geleden dat ik al het plan had om de Criollo te maken. Ik vind het een ontzettend leuk en uniek ras, en met leuke kleurtjes natuurlijk. Maar de vraag naar de Marwari en Paint waren enorm hoog, dus kregen deze voorrang. We proberen altijd rekening te houden met welke nieuwe rassen leden graag zouden willen, maar ook wat de designers graag willen maken (en de Marwari eerst tekenen vond ik natuurlijk ook geen probleem ). Maar nu was het dan toch eindelijk de beurt van de Criollo.

Hoe begin je nou aan een MH ras?
Omdat de Criollo zo uniek is, wilde ik dit graag ook laten zien in het MH ras. Erg makkelijk was dit niet, de bouw is niet wat ik gewend was, dus het was heel veel Criollo’s bekijken en observeren wat hen nou zo typisch Criollo maakt. Een langere rug, een hintje barok, maar toch een stoere cowboy pony! Uiteindelijk kwam daar een schets uit, waar ik alsnog aan heb lopen knoeien tot ik er tevreden mee was. In deze fase is feedback van de andere designers ook erg belangrijk, want na zo lang staren zie je het zelf allemaal niet meer zo goed. Een paar frisse ogen zien opeens iets wat je zelf niet opmerkt.





Keuzes
Als designer moet je vaak ook belangrijke keuzes maken, bijvoorbeeld of een bepaalde kleur nou wel of niet voorkomt (is het toevallig toch een kruising?). Eén van die keuzes bij dit ras was de manen. In Zuid-Amerika worden de manen vaak afgeschoren, maar laten ze aan het einde van de manen wel een pluk over. Zou ik dit ook in het MH ras toevoegen, of niet? Ik wilde graag het ras verbeelden zoals deze ook in Zuid-Amerika is, het meest rastypisch. Dus toen was de knoop doorgehakt, rechtopstaande manen it is!


De eerste opzet van de manen bij de Criollo.

En hoe breng je het ras zo realistisch mogelijk in beeld? Neem sabino, dit komt erg veel voor in het ras. Zowel kleine sabino vlekjes als hele grote aftekeningen. Deze variatie wilde ik graag ook in het spel brengen, maar je bent wel beperkt door het huidige systeem op MH. Sabino en dominant white zijn opties, maar dat was voor mij niet genoeg om de grote variatie binnen het ras te laten zien. Dus dan kom je aan bij de normale hoofd- en beenaftekeningen! Ik heb er dus voor gekozen om bij sommige beenaftekeningen wat sabinovlekjes op de buik weer te geven, en ook een paar leuke blessen! Zo komen toch alle varianten van sabino voor op MH.

Maar de grotere sabino aftekeningen waren ook niet zonder uitdaging. Grillige vlekken samen met roan is één van de moeilijkste patronen om te tekenen, vind ik. Het kostte me dan ook een aantal probeersels voor ik het doorhad ^^’. Niet altijd alles gaat meteen perfect, zeker niet!



Lancering
En dan na al dat vele werk en geduld, is dan het moment van de lancering op het spel. Weet maar zeker dat ik stiekem al jullie topics en reacties volg. Al jullie complimentjes heb ik dan ook zeker gelezen, dank jullie wel! Ik ben zelf heel blij met hoe het ras uiteindelijk is geworden en ik wens jullie veel speelplezier. Ik wacht met smart op alle mooie veulens!

Geplaatst op 26-09-2024 10:10:40

Sihir zegt:


Sihir
Wat een onwijs leuke blog weer om zo te kunnen zien wat er allemaal gebeurt bij het ontwerpen van de Criollo!
Onwijs tof 

Geplaatst op 26-09-2024 10:15:01

Mercurial zegt:


Mercurial
Ik was echt niet van plan het nieuwe rad te fokken, maar ik vond ze té leuk     En ik ben ook altijd wel fan van de door jou getekende rassen, de kleuren en patronen zien er altijd heel tof uit!

Geplaatst op 26-09-2024 11:28:37

chasinghoran zegt:


chasinghoran
Ik had mezelf zelfs de dag vóór de lancering nog gezegd "het maakt me niets uit welk ras het wordt, ik ga het toch niet fokken". Afijn, veel (héél veel) plusjes later ben ik aanzienlijk tevreden met de vangst en is het eerste veulentje 'in de maak'.
Wel altijd interessant om een beetje te mogen zien hoe het maken van zo'n ras nu eigenlijk gaat

Geplaatst op 26-09-2024 12:16:19

lissette zegt:


lissette
Super mooi goe dit ras in het spel is gebracht

Geplaatst op 26-09-2024 12:23:20

MissUnderstood zegt:


MissUnderstood
Geweldig ras !
Hou ervan !
En even tekenen is het inderdaad niet nee 😊
Mooi gedaan  hoor ! En ook ik kon toch niet laten er een paar te bemachtigen 🤩

Geplaatst op 26-09-2024 13:17:55

Alishawesternrider zegt:


Alishawesternrider
omg cool hoor
(zou ook graag een criollo willen fokken)

Geplaatst op 26-09-2024 15:02:08

coco_ zegt:


coco_
super leuk

Geplaatst op 26-09-2024 16:59:50

Hedera zegt:


Hedera
Zeker een heel mooi ras! Ik fok ze nu al, haha! 

Geplaatst op 26-09-2024 17:42:51

-*NightDust*- zegt:


-*NightDust*-
Geweldig ras! Ik hiel mezelf voor dat als t geen berber was, ik t niet ging fokken, maar dat had ik helemaaaaal niet gezegd en toen waren *floep* mijn plusjes weg 

Geplaatst op 26-09-2024 19:30:32

morganite zegt:


morganite
dit soort blogs zijn echt altijd mn favoriete. <3 super tof weer om te zien hoe t is ontstaan!

Reageren

Log in om te kunnen reageren!

Je bekijkt de website van paardengame My Horsez!

Ben jij dol op paarden en kan je er maar geen genoeg van krijgen? Dan ben jij hier helemaal thuis. In dit paardenspel kan je een eigen ranch opbouwen en zoveel paarden fokken als je wilt. Ook als je zin hebt in een wedstrijd, kun je de strijd aangaan met andere paardenliefhebbers in echte paardenwedstrijden. Neem een kijkje op de paardenmarkt waar je paarden kunt kopen en shop in de ruiterwinkel voor de mooiste hoofdstellen, zadels en dekjes voor je paarden. Maak je een account aan, dan krijg je meteen een paard om te verzorgen. Je begint bij het leukste paardenspel van Nederland met een ranch, een stacaravan en drie stallen, maar die kun je uitbouwen tot een prachtige villa met een veelvoud aan stallen. Die stallen kun je vullen met de prachtigste paarden en veulens die je zelf kunt fokken in vele verschillende kleuren met behulp van kleurengenetica. Doorloop verschillende levels en speel zo allerlei nieuwe gebieden en steden vrij. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Op het gezellige forum, het bruisend centrum van het spel, zijn heel veel leden actief. Hier maak je contact met andere paardenliefhebbers, kun je vragen stellen, met elkaar handelen, kletsen en ervaringen uitwisselen.