Blog » Avonturen van een 'parttime' MH-er: Mysa

Deze blogpost is geschreven door: Mysa in samenwerking met Asterope

Avonturen van een 'parttime' MH-er: Mysa

Hoi hoi! Ik ben Mysa en buiten MyHorsez noemt iedereen mij Ymke. Een aantal van jullie zullen mij wel al een beetje kennen of hebben mij vast voorbij zien komen als moderator. 

Ik loop sinds 2015 rond op MH en heb al die tijd Friezen gefokt. Als klein meisje ben ik verliefd geworden op deze prachtige zwarte parels. Sinds kort heb ik de Friezen ingeruild voor de toffe Clydesdales!

Misschien heb je het wel eens gezien, in plaats van een Nederlandse vlag staat er een mooie geel-blauwe vlag op mijn profiel. In december 2022 ben ik voor de liefde naar Zweden verhuisd namelijk! In deze blog geef ik jullie een kijkje in mijn nieuwe dagelijkse leven.

Doordeweeks gaat de wekker om 6:00 uur en na een snel ontbijtje stap ik in de auto richting de dichtstbijzijnde stad. In tegenstelling met Nederland waar alles 'vlakbij' is, is het 45 minuten rijden voor mij naar de stad. Aangezien ze in Zweden geen Nederlands spreken (wel goed Engels!), ga ik naar school om Zweeds te leren. Van maandag t/m vrijdag heb ik elke ochtend Zweedse les van 8:00 tot 12:00. Op school leer je allerlei mensen kennen. Jong, oud, al lang in Zweden of juist nog niet en iedereen heeft een andere afkomst. Dit maakt het in mijn ogen super interessant om met medeleerlingen in gesprek te gaan en over elkaars oude leven en cultuur te leren.

Sinds ik in Zweden woon heb ik mijn liefde voor de natuur ontdekt! Veel middagen na school spendeer ik dan ook mijn tijd buiten of rijd ik naar een nieuw dorpje waar ik nog niet eerder ben geweest.

De weekenden die we niet bij mijn vriend zijn ouders op hun boerderij doorbrengen, gebruiken we om vaak op avontuur te gaan! In de zomer en herfst gaan we vaak vissen bij de rivier of gaan we hiken. We klimmen graag bergen op en gaan opzoek naar al het wildleven hier. Herten, uilen, beren, lynx en elanden zijn maar een paar voorbeelden. Als je nog wat verder naar het noorden zou rijden in Zweden kan je zelfs wilde rendieren zien!

In de winter zijn we vaak iets minder actief buiten door de koude temperaturen. Deze winter hebben we zelfs dagen met -32°C gehad. Weer om lekker met een kop thee en een dekentje op de bank te zitten!
Het voordeel van de winter is het noorderlicht! Omdat we in de winter maar zo'n 5/6 uur daglicht hebben betekent dit dat het heel lang donker is en er dus meer kansen zijn om het noorderlicht te zien. Een heel speciaal iets om te zien, en ongeacht hoe vaak je het ziet, het ziet er altijd anders en net zo spectaculair uit!

Daarentegen wordt het in de zomer niet donker! Zo gaat de zon nu om 23:00 pas onder en komt hij om 03:00 al weer op. Heel bijzonder om midden in de nacht in ‘daglicht’ rond te lopen.

Wat is voor mij het grootste verschil tussen Nederland en Zweden?
De natuur en de manier van leven, het woord stress kennen ze hier namelijk niet eens! In Zweden kennen we echt 4 seizoenen en in de winter lopen de vossen en ander wild 's nachts voor het slaapkamerraam langs. In Nederland is het vaak grijs en nat en zijn er geen bergen te vinden .

Ik raad Zweden zeker aan voor een mooie vakantie! Denk wel goed na voordat je direct naar Zweden verhuisd, de Zweedse taal is als een rubiks kubus en ik mis de Nederlandse kaas hier toch wel echt.
Mocht je nou nieuwsgierig zijn, ik zal binnenkort een topic openen met de mooiste foto's en plekjes die ik heb ontdekt in Zweden.


Foto's uit eigen archief © Mysa

Geplaatst op 25-06-2024 21:54:58

Potato. zegt:


Potato.
Wauw, ontzettend gaaf zeg Mysa! Leuke blog weer.

Geplaatst op 25-06-2024 21:57:56

Seregnis zegt:


Seregnis
Wat een leuke blog
Zweden heeft mijn interesse dus ik hou je topics in de gaten

Geplaatst op 25-06-2024 22:00:34

Aurynneke zegt:


Aurynneke
Wauw wat leuk!

Geplaatst op 25-06-2024 22:01:56

chasinghoran zegt:


chasinghoran
Ik mis toch wel die foto van dat vosje die je laatst liet zien hoor Ymke! Maar echt, ik had al een zwak voor Zweden en met al die foto's wil ik alleen maar liever naar Zweden

Geplaatst op 25-06-2024 22:06:52

Wasi zegt:


Wasi
Gaaf!

Geplaatst op 25-06-2024 22:20:23

GhostKing zegt:


GhostKing
Wat ontzettend tof! Ik ben ook begonnen met Zweeds leren een tijd terug (alleen nu geen tijd meer.. oops), maar ik vond het wel goed te doen! Alleen die uitspraak... Maar echt mega gaaf, ik ben stiekem wel een beetje jaloers haha

Geplaatst op 25-06-2024 22:29:29

Mysa zegt:


Mysa
Quote chasinghoran
Ik mis toch wel die foto van dat vosje die je laatst liet zien hoor Ymke! Maar echt, ik had al een zwak voor Zweden en met al die foto's wil ik alleen maar liever naar Zweden
🠦 Ga naar de oorspronkelijke reactie.

Ik zal binnenkort een topic openen met alle toffe foto's

@GhostKing de uitspraak is inderdaad tricky, helemaal in de regio hier hebben ze een heel zwaar dialect 

Geplaatst op 25-06-2024 22:39:20

VeraVL zegt:


VeraVL
Waaw wat leuk om te lezen Seg! Super knap dat je in dit avontuur bent gestapt! 
De foto’s doen me echt verlangen om eens een bezoekje te brengen aan Zweden! 

Geplaatst op 25-06-2024 22:52:25

Amarula zegt:


Amarula
Wat een leuke blog Ymke! Heel leuk om je verhaal hier te lezen

Geplaatst op 25-06-2024 22:57:16

Melati zegt:


Melati
Super gaaf zeg! 

Reageren

Log in om te kunnen reageren!

Je bekijkt de website van paardengame My Horsez!

Ben jij dol op paarden en kan je er maar geen genoeg van krijgen? Dan ben jij hier helemaal thuis. In dit paardenspel kan je een eigen ranch opbouwen en zoveel paarden fokken als je wilt. Ook als je zin hebt in een wedstrijd, kun je de strijd aangaan met andere paardenliefhebbers in echte paardenwedstrijden. Neem een kijkje op de paardenmarkt waar je paarden kunt kopen en shop in de ruiterwinkel voor de mooiste hoofdstellen, zadels en dekjes voor je paarden. Maak je een account aan, dan krijg je meteen een paard om te verzorgen. Je begint bij het leukste paardenspel van Nederland met een ranch, een stacaravan en drie stallen, maar die kun je uitbouwen tot een prachtige villa met een veelvoud aan stallen. Die stallen kun je vullen met de prachtigste paarden en veulens die je zelf kunt fokken in vele verschillende kleuren met behulp van kleurengenetica. Doorloop verschillende levels en speel zo allerlei nieuwe gebieden en steden vrij. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Op het gezellige forum, het bruisend centrum van het spel, zijn heel veel leden actief. Hier maak je contact met andere paardenliefhebbers, kun je vragen stellen, met elkaar handelen, kletsen en ervaringen uitwisselen.